nextvienna-6

Simon, Herman en Alex van FlexVirtual bezochten het Nutanix .NEXT Europe event dat plaatsvond op 8, 9 en 10 november 2016 in Wenen, Oostenrijk. Met meer dan 1300 bezoekers was dit event qua omvang groter dan het .Next event in de USA.

Nutanix .Next is een 3 daags event voor partners, klanten en andere geïnteresseerden met aankondigingen, roadmaps en technische presentaties van sponsoren en Nutanix zelf.

Qua opzet is dit event te vergelijken met de VMware VMworld events.

De eerste dag was een partner dag met veel NDA roadmap info. Erg interessant, maar helaas kunnen we daarover dus niets melden.

Wat opviel tijdens het event was dat Nutanix niet zozeer naar VMware en Microsoft als concurrenten kijkt, maar dat ze meer de vergelijking trekken met Amazon Web Services.

Wat Nutanix als doel heeft gesteld is het platform wat onder Nutanix zit (VMware, Hyper-V, Xen of AHV) onzichtbaar te maken voor de gebruiker, zoals bij Amazon. Daarnaast maakt Nutanix complexe zaken eenvoudiger “OneClick” wat betreft provisioning, automation, upgrading, network en securityservices etc.

nutanix-next-2016

Door alle presentaties heen zie je dat Nutanix de focus heeft op één ding: “Asterix”.

“Asterix” is het project waarbinnen Nutanix aan een nieuwe release van haar product wordt gewerkt: dé nieuwe oplossing van Nutanix die zowel de management schil Prism en de Hypervisor AHV bevat maar ook veel andere nieuwe features.

Een aantal belangrijkste nieuwe zaken zijn Network integratie, Capacity Planning en Automation.

Maar ook zijn er een aantal “OneClick” oplossingen aangekondigd zoals:

Acropolis File Service

Acropolis Container Services

Acropolis Block Services

Nutanix kijkt goed naar wat de concurrentie goed en minder goed doet en neemt de goede dingen over en verbetert wat minder goed is.

Voor meer informatie en de presentaties zie: http://bit.ly/2gIbRUv