Aankomst en avondprogramma

Gisteren na een licht vertraagde vertrek vanuit Schiphol aangekomen bij het vliegveld waar de bezoekers zouden worden opgewacht door iemand met een BitDefender bord. Gelukkig was BitDefender niet het enige bedrijf dat bezoekers op stond te wachten bij de iets te krappe aankomsthal en waren er gelukkig ook geen andere mensen die op zoek waren naar borden van een bepaald bedrijf waardoor de doorloop ineens niet meer doorliep. Na een beetje open ruimte gevonden te hebben, had ik na een paar minuten de verstopte chauffeur en zijn collega gevonden. Toen zij genoeg mensen hadden verzameld, liepen zij in hun busje nog even de lijst met namen door, was wel grappig dat eerste 6 genoemde namen niet aanwezig waren, de uitdrukking op hun gezichten was fantastisch. Des temeer de opluchting dat de volgende persoon wel op de lijst stond.

Eenmaal aangekomen bij het hotel was er een klein hoekje ingericht met een Bitdefender stand voor de registratie en het welkomst pakket. Daarna was het tijd om ook maar in te checken, het was vrij druk en helaas voor de andere dames bij de receptie, werkte niet alles mee en duurde het inchecken alleen maar langer.
Ik ben ik nog even op verkenning gegaan om te kijken wat er zoal te zien was rondom het hotel, het meest in het oog springende is het gigantische parlementsgebouw en het terrein er omheen (dat geval dat Ceausescu ooit heeft laten bouwen).

Voor het avondprogramma stond een diner gepland van 8 tot 12 uur. Er was live muziek en dans aanwezig en qua eten; laat ik het zo stellen, het zou vreemd zijn als je daar hongerig zou vertrekken. Verbeterpuntje voor het restaurant: zet de AC aan wanneer er 120+ mensen binnen zitten.

Vandaag dan de eerste echte dag van de BitDefender Summit 2015, verschillende presentaties van mensen van Bitdefender plus nog een spreker van Forrester.

In de verschillende presentaties is globaal verteld waar BitDefender nu staat, waar zij vandaan zijn gekomen en welke richting zij op willen.
De manager van het Partner Program heeft ook nog een en ander verteld over de PAN website (de nieuwe partner portal) en het doel om zo veel mogelijk zaken die voor partners belangrijk zijn zo veel mogelijk centraal willen faciliteren. Zelf ben ik voornamelijk benieuwd wat zij van plan zijn met de trainingen; het zou mooi zijn als de content van de elearning website ook geïntegreerd wordt in PAN zodat je een single point of access hebt.

Wat betreft product portfolio voor GravityZone kwam er nog een slide voorbij waarin 3 versies werden getoond:

  • Business Security
  • Advanced Bussiness security, heeft als extra exchange support, mobile devices,smart central scanning
  • Enterprise Security

2015-11-06_14-22-44

 

Er werd ook nog kort een aantal punten opgenoemd die in het komende jaar gepland staan mbt ontwikkelingen (allemaal weer globaal):

  • AD integration voor multiple AD’s
  • Verbeteringen met betrekking tot opties in policies
  • Verbetering in Alerts en messages
  • Hyper-V integration
  • EndPoint visibility & control

Dag 2

De presentatie over customer support strategy, leek mij een interessante, dit was echter een erg globale presentatie waarin werd belicht dat er in de loop der tijd veranderingen zijn gemaakt in het kader van customer support. De gebruikelijke telefoon/mail en inmiddels chat mogelijkheden werden genoemd, met daarnaast ook twitter. Verder werd vermeld dat ze blijvend bezig zijn om het allemaal te verbeteren.